- Revolusi Logo Elsajida – elsajida.com
s

Diari Elsajida

  • Revolusi Logo Elsajida
  • Nor Sajidah Zulkafli

Revolusi Logo Elsajida

Assalamualaikum. Kak Jida nak bawa kalian tengok revolusi logo Elsajida. Dari nama SajidaHijab60 ke El Sajida, dan kini Elsajida.  paling cikai tu mestilah kak Jida buat sendiri masa tu. Memang tak pandai langsung. 😂 Okaylah, jom tengok. 

 

Yang ni kak Jida guna app sendiri je. Alahai. Kemain ye ada lep lep. 

Okay yang ni better sikitlah. Sebab kak Jida minta freelance graphic designer buatkan. 

Yang ni kak Jida buat sendiri jugak. Tak ada logo masa ni. Tak pandai nak buat sendiri. Dan tak rasa perlukan logo masa. Tulisan nama je macam dah cukup. 

Haa yang ni graphic designer Elsajida yang buat. Creative kan. Kak Jida yang request gabungan pink & kelabu tu. 

Lama-lama kak Jida rasa, warna pink tak cukup strong untuk digunakan pada brand Elsajida. So kak Jida prefer warna dia all black sahaja. 

 

Tadaaaa! Okay ni yang latest Alhamdulillah. Semua tukar. Logo baru, ejaan Elsajida pun dah rapat. Dan kali ni guna tagline Empowering Muslimah. Kak Jida prefer logo macam ni sekarang sebab takde kerawang atau garis bengkang bengkok lagi dah. Sebab Elsajida bawa konsep minimalism, jadi logo pun kena minimalis.

Bagi eksklusif sikitlah, warna gold. 😁

 

 

  • Nor Sajidah Zulkafli

Comments on this post (0)

Leave a comment